divendres, 29 de gener del 2010

Enllaços a recomanar =)

En aquesta entrada de bloc voldria recomanar aquesta pàgina, pertany al programa català “Polònia” (se que dins la nostre classe aquest compta amb un gran nombre de seguidors). Realitza una bona crítica a dos temes molt controvertits i de gran actualitat en el món educatiu com son l’abandonament prematur dels estudis (entre els 18 i els 24 anys) i la mala qualitat educativa de l’escola des de l’humor , element necessari en la societat actual i des del qual ens fa reflexionar. Aquí us deixo el seu link:


L’altre blog que recomano, per la seva funcionalitat és: http://www.unsizeros.net/pom_de_blogs/?q=aggregator/categories/1&page=8

Aquesta pàgina( Pom de blogs) és un recull de les publicacions d’ articles escrits en blogs sobre educació. S’hi poden trobar 4 tipus de blogs:

- blogs de docents,- blogs d'aula,- blogs de matèria,- blogs de centres

Gràcies a aquesta pàgina he entrat de forma fàcil i ràpida en contacte amb una gran quantitat de blogs que crec que poden resultar interessants. Un exemple d’ aquests és :


Es un blog que realment va dirigit als estudiants de farmàcia, però crec que ens pot resultar útil, perquè té alguns articles dedicats a lèducació en general.

En especial, ha escrit un article en el que realitza una bona reflexió sobre l’autoritat dels docents. En aquest fa referència als nefasts resultats en les proves de Pisa entre d’altres aspectes. Defineix l’educació com un procès complex d’ aprenetatge i afirma que perquè es doni adequadamentha d’establir-se un bon ambient afectiu i de confiança dins la clase. A més amés , fa referència al tipus d’autoritat que ha de tenir el docent (en cap cas de tipus autoritarista, tot al contrari, hauria de ser de tipus moral, i per aconseguirla s’han de donar factors com ser valorat i estimat per la societat entre d’altres).

A més, també fa referència a la passió que han de conseguir transmetre als alumnes sobre els coneixements que ensenyen, per a que aquests sentin les ganes d’aprendre i arribin a admirar al seu model més proper en aquesta àrea i com a persona.

Per acabar, voldria fer referència a una frase que m’ha agradat molt per la seva claretat: “ La autoridad moral del docente nace en su competencia para expresar su dominio de aquello en lo que tiene que hacer que el alumno progrese.” No creieu que sobren les paraules?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada